Den fuktige og brukte luften må ut av boligen, og det bør gjøres fra våtrom og kjøkken
Brukt luft ut – Avtrekk

Den fuktige og brukte luften må ut av boligen, og det bør gjøres fra våtrom og kjøkken.

Friskluft tilføres i soverom, stue og andre oppholdsrom. På den måten får man riktig luftgjennomstrømning i hele boligen.
Man får da frisk luft inn der man behøver det mest, og fjerner den forurensede luften som lukt, fukt, matos etc, der det oppstår.

I hus med naturlig ventilasjon er det lurt å forsterke avtrekket med vifter. Flexit anbefaler baderomsvifter med fuktstyring i bad, toalett, dusj og vaskerom. De installeres oftest gjennom yttervegg, men kan også monteres i tak, f.eks. på en eksisterende ventilasjonskanal. Et alternativ til baderomsvifter er å installere et sentralavtrekkssystem som suger luft ut fra samtlige våtrom. Kjøkkenavtrekket har oftest egen kanal ut av huset.

Tips!
Ved installasjon av baderomsvifte gjennom yttervegg – husk å montere på tett gjennomføring og et tilbakeslagsspjeld (om viften ikke har dette som standard). Tilbakeslagsspjeldet hindrer kald luft å trenge inn når viften ikke går.

Husk også god gjennomstrømning slik at viften får tilstrekkelig med luft fra boligen.

share-and-collaborate-icon

Vi har levert godt håndtverk i over 100 år. Og fra vårt profesjonelle verksted i Skien lager vi alt av beslag på bestilling. Som blikkenslager innebærer dette ventilasjon, og vi leverer alle tjenester til bolig, industri, offentlig og næring.

Ingen oppdrag for små,
ingen oppdrag for store!

Alltid kvalitet
Kunden først

Vurdert 5/5 av 2,000 kunder